tisdag 31 juli 2012

Hades - helvetiskt spännande.

Hades (storpocket)Jag har väntat och väntat på at få läsa fortsättningen på Helena av Josephine Angelini. Nu äntligen har jag gjort det och den var också en kanonbok. Hades är bokens titel och namnet på underjorden i grekisk mytologi. I första boken (som man faktiskt måste läsa innan man fortsätter) förstår Helena att hon måste döda erinnyerna, ödesgudinnorna. De gör nämligen så att alla ättlingar till gudarna är dödsfiender och utan ödesgudinnorna kan de leva i fred. För att hitta erinyerna måste Helena bege sig till Hades, men där har hon inte sina "superkrafter", hon är en vanlig människa.

Helena kommer till Hades när hon sover, men det är ändå verkligt. Skulle hon dö där, dör hon i verkligheten och hon har det riktigt jobbigt. Men så dyker en kille som heter Orion upp i underjorden. Han säger att han ska hjälpa henne, men är han vän eller fiende?

Dessutom har vi ju kärleksdramat med Lucas. Helena och Lucas kan aldrig få varandra, men är så klart tokkära i varandra. Orion gör Lucas väldigt svartsjuk och det blir ännu jobbigare för honom att hålla sig borta från Helena. Orion får vara med Helena varje natt i underjorden och det gör att de blir nära vänner. Helena vill inget hellre än att glömma Lucas, kanske kan Orion hjälpa henne?

Och boken slutar med en riktig cliffhanger, som förra, världens högsta klippa, fullt med giftiga ormar och vassa stenar under.

ISBN 9789163868696


Inga kommentarer: