fredag 17 maj 2013

Beskyddaren

BeskyddarenDet var ett tag sedan jag läste en bra deckare, men nu har jag läst Beskyddaren av Harlan Coben. Den hade allt som en bra deckare ska ha med en liten extra twist. Boken är den första i en serie, hittills har det kommit ut en på svenska och två på engelska. Men det måste komma flera, måste.
Mickey har det ganska jobbigt, hans pappa dog nyligen i en bilolycka, hans mamma klarade inte det utan befinner sig nu på ett behandlingshem. Mickey har flyttat in hos sin farbror, som inte är direkt van vid tonåringar. Dessuton har han fått börja i en ny skola med allt vad det innebär. Men skolan verkar okej, speciellt eftersom han träffar en tjej som heter Ashley. De börjar data och Mickey tror att, nu börjar det vända. Men nej, Ashley försvinner spårlöst och tokkärringen i spökhuset berättar för honom att hans pappa lever. Mickey börjar leta efter Ashley och ganska snart fattar han att hon inte varit den som hon låtsass vara, dessutom verkar det på någotvis hänga ihop med honom själv och hans pappa.

En snårig deckare där man faktiskt inte fattar hur det hänger ihop förrän det är försent. Jag gillar dessutom personerna i boken, Mickey hade gärna fått gå på mitt gymnasium när det begav sig. Han är en genomtrevlig prick, snäll, omtänksam men kan vara riktigt hård när det behövs. Hans kompisar, Ema och Spoon är också speciella. Ema är ett mysterium i sig, Mickey får aldrig veta något om henne, nästan. Hon berättar inget om sin familj och de får aldrig följa med henne hem. Men hon är hur trevlig som helst, undrar om inte hon försvinner i nästa bok... 
ISBN 9789163871740


Inga kommentarer: