torsdag 30 maj 2013

Blodsmagi

BlodsmagiHäpp, här har vi ännu en bok i ämnet häxor och kärlek, Blodsmagi av Tessa Gratton. Det är faktiskt ingen serie utan en stand-alone novel som det heter på engelska. Det kommer faktiskt inga efterföljare och det är skönt tycker jag. Det kommer så många serier så det är skönt att få läsa en bok där historien faktiskt slutar. Fast jag tycker ändå att den skulle kunna fortsätta, om Gratton blir sugen.

Silla (egentligen Drucilla) är sisådär 17 år och hon och hennes storebror Reese har precis förlorat sina föräldrar på ett riktigt hemskt sätt. En dag när Silla kom hem hittade hon mamman och pappan döda, badande i blod. Polisens utredning visade att pappan skjutit mamman och sedan sig själv. Silla vägrar att tro på det, medan Reese har bestämt sig för att hata pappan för det han gjort.

Silla har dragit sig undan från kompisar och mår risigt, men det börjar bli bättre. Dessutom har hon fått en handskriven bok som verkar vara skriven av hennes pappa. I den finns massvis med magiska formler, alla med blod som ingridiens. En kväll testar hon en formel på kyrkogården, hon ger ett dött blad liv och känner helt plötsligt massvis med energi. Det hon inte vet är att hon någon har sett henne. Det är en nyinflyttad kille som heter Nick som bara råkar se vad hon håller på med på den gamla kyrkogården (givetvis). Nick fattar först inte vad han ser men när han gör det blir han rädd. Han känner till magin, han kan den inte själv, men hans mamma kunde. Den gjorde henne mer eller mindre galen. Nick blir nyfiken på Silla och snart förälskad.

Dessutom är det en annan berättelse i boken, den om Josephine Darly. Boken börjar faktiskat: Jag är Josephine Darly, och jag tänker leva för evigt. Sedan är hennes berättelse varvad med Sillas och Nicks. Josephines berättelse börjar 1904 med att hon räddas från döden av en man som sedan tar henne som lärling. Han lär henne allt om blodsmagi och som läsare fattar man att den historien aldrig kommer att sluta lyckligt.


ISBN 9789132159404

Inga kommentarer: