måndag 8 december 2014

8 saker du aldrig skulle våga

8 saker du aldrig skulle våga (häftad)Eva Susso och Moa Eriksson Sandberg brukar i vanliga fall skriva böcker var för sig. Eva har bland annat skrivit Två städer, Jag såg honom först och serien Dansfabriken, Moa har skrivit Söta pojkar är bara på låtsas och lite annat. Men 8 saker du aldrig skulle våga har de skrivit ihop och det har de gjort så himla bra. Detta var en riktigt kul bok där man fick skratta mycket och lida lite med tjejerna när de gjorde sina mest pinsamma grejer.
 

Jo, alltså det handlar om 4 tjejer i 9:an som skapar en utmaningspakt. De skriver alla varsin lapp med en utmaning. Sedan läggs alla lappar i en burk och tjejerna tar en var. Man måste göra uppgiften annars blir man utesluten ur klubben. Det är jobbiga utmaningar, som köp kondomer på lokala ICA-butiken, stjäla skolans snyggaste killes kallingar, gå till skolan i kort kjol men utan trosor och skriv en sex-novell som skoluppsats. Mmm, jobbigt värre.

Tjejerna är väldigt olika, Kay gillar att vara androgyn, hon vill inte vara tjejig eller killig. Hon är bästis med Vick som är hennes kusin och enda kompis. Vick är en idrottstjej som gillar basket och är kär i en av pojkvännerna till en av lagkompisarna. Lisa är kär i skolans snyggo och gillar 50-tals mode. Jamilia är en av skolans snyggingar men bryr sig inte så mycket om det, det är ju ändå självklart, så är hon lite kär i deras svenskalärare.

Jag tokgillade detta, man blev glad i hela kroppen. Toppen att läsa om starka tjejer som vågar att vara som de är, utmana varandra, sig själva och hela samhället.

Ett säkert julklappstips!  Provläs här.

ISBN9789186634520

Inga kommentarer: