måndag 29 december 2014

Blandband

Blandband (inbunden)Är det någon som behöver lite myspysig läsning i helgen? I så fall är Blandband av Steven Camden ett bra alternativ. För er som inte vet vad ett blandband är kan jag berätta att på 80-talet och 90-talet användes det till att göra spellistor som man sedan lyssnade på i sin freestyle eller kassettbandspelare.

Att få ett blandband av någon var mer eller mindre en kärleksförklaring. För det tog tid att fixa ihop, för man måste lyssna på alla låtar som skulle med på bandet. Inte som idag då det bara är att fixa sin spotifylista och dela. Nej, att dela sin musik med någon var speciellt.

Boken har två huvudpersoner, Ryan som spelar in sin dagbok på kassett 1993 och Ameliah som hittar banden och lyssnar på dem 2013.

Ryans mamma har precis gått bort och kassettdagboken är ett sätt för honom att jobba sig igenom sorgen. Han bor nu med sin pappa, styvmor och en ganska elak styvbrorsa. Men mitt i allt det jobbiga blir han tokkär i Eve.

Ameliah har precis flyttat in till sin mormor eftersom båda hennes föräldrar har gått bort. Hon är ledsen och vill helst dra sig undan från allt och alla. På mormoderns vind hittar hon Ryans gamla kassetter och börjar lyssna. Hon vet först inte vad hon hör men fattar att det är hennes egen pappa som berättar.

Fin berättelse om kärlek, sorg och vänskap.

Provläs!

ISBN9789186095451
 


Inga kommentarer: