onsdag 28 januari 2015

Kanske är det allt du behöver veta

Lavender Lit är ett nystartat förlag som vill ge ut skönlitterära pärlor som bosätter sig i våra hjärtan...Böcker som blir din bästa vän för en stund. Riktigt stora ord och när det gäller Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart så har förlaget verkligen lyckats. Det är en bok man vill sitta och krama långt efter det att den är slut och tårarna har torkat. För Oj vad fin, bra, sorglig och smart. Jag såg inte det hemska slutet förrän det var helt för sent. 

Boken börjar så här:
Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair. Ingen är Kriminell. Ingen är missbrukare. Ingen är misslyckad. Alla i familjen Sinclair är atletiska, långa och attraktiva. Vi är stolta demokrater med en ärvd förmögenhet. Det står också att skilsmässor, dålig ekonomi och pillerburkar på nattduksbordet inte får rubba dem.

Familjen äger en egen ö dit alla brukar åka på sommaren.  Där bor morfar Sinclair och varje sommar kommer hans tre döttrar och deras barn, bl.a. Mirren, Johnny med kompisen Gat och Cadence som är bokens huvudpersoner. Egentligen är det Cadence som är huvudperson och berättare i boken.

Cadence börjar med att minnas tillbaka till tidigare somrar på ön, hur bra, vackert och härligt allt var. Hur hon och Gat började bli förälskade på allvar. Allt var rätt fint på ytan i alla fall, det var en del bråk om arv och pengar, men barnen försökte skita i det. Men sista sommaren hände något och Cadence kan inte minnas det. Det hon har fått berättat för sig var att hennes mamma hittade henne på stranden i underkläderna, hon verkade ha slagit huvudet och var förvirrad och nedkyld. Men varför skulle hon gått och badat ensam, var fanns de andra, Gat? Hade hon simmat och fått kramp och varför kan igen berätta?

Nu ska hon åka tillbaka till ön. Hennes doktorer har sagt att ingen får berätta vad som hänt, det måste hon minnas själv. Hon har inte hört något från kusinerna under hela året och hon hoppas på att få svar under sommaren.


Bra fan made trailer till boken!ISBN9789187879012

Inga kommentarer: