fredag 30 januari 2015

Black ice


Fasen vad gött det är med böcker som bara inte går att sluta läsa. Du kollar på klockan sisådär 22.00, slår upp boken och börjar läsa och nästa gång du tittar så är klockan helt plötsligt 03.00. Precis detta hände igår och boken var Black ice av Becca Fitzpatrick (som har skrivit bl.a. Fallen ängel). Det gick inte att sluta, skitsmart och så himla jättebra. Jag slår vad om att detta blir film, det borde den bli i alla fall.
 
Så vad höll mig vaken hela natten? Jo, allt börjar med att två tjejer Britt och bästisen Korbie ska ut och fotvandra i Klippiga bergen. Alla andra kompisar ska till Hawaii, men Britt har övertygat kompisen att detta är en bättre idé. Britt är heltaggad, hon har löptränat, övat på att bära ryggan, provpackat och är redo. Hon har en hemlig plan med fotvandringen, det är att träffa Korbies storebror som även är hennes ex. Han älskar fotvandring och vara i naturen och Britt tänker att hon kan få honom tillbaka genom att visa att hon kan fixa detta, att hon nu är en ännu bättre version av sig själv. Men Calvin, som han heter, ska få jobba för att få henne tillbaka. Han dumpade henne på ett riktigt risigt sätt när han började på universitetet.
 
Korbies familj har en stuga i Klippiga bergen och där ska de träffa Korbies pojkvän och Calvin. Tjejerna har hört talas om att tre tjejer har försvunnit och dödats i området, men det är inget de tänker särskilt på. Men på väg uppför berget, när de kommit rätt långt ut i vildmarken, börjar vädret förändras. Solen går i moln och det blir snöstorm, tjejernas bil fastnar och de blir tvingade att lämna den för att söka skydd. Som tur var hittar de en stuga där det lyser i fönstren, de knackar på och en kille öppnar. De förklarar vad som hänt och han släpper in dem så de inte ska frysa ihjäl. I stugan finns en kille till, Mason. Han har Britt träffas tidigare på dagen på en bensinstation och då var han hur fin och flirtig som helst. Det är han inte nu, han vill att de ska gå igen och är riktigt sur och grinig.
 
Det visar sig snart att killarna i stugan är på flykt från polisen och nu måste de komma undan. Britt säger att hon hittar i bergen och killarna bestämmer att hon ska guida den till landsvägen, trots snöstormen. Shaun, som är den andre killen, är beväpnad och Britt fattar att något är galet mellan killarna. Men eftersom hon inte har något val hjälper hon dem, Korbie lämnas i stugan.
 
Britt är livrädd för killarna men ändå finns det något mellan henne och Mason. Han verkar vilja skydda henne från Shaun och vill hålla henne vid liv i snöstormen. Då inte bara för att hon visar vägen. När Mason tittar på Britt känner hon känslor som verkligen inte passar när man kämpar för sitt liv i vildmarken och han är hennes fiende, eller? 
 
Galet bra, spännande och fantastiskt till sista sidan. 

ISBN9789132165221


Inga kommentarer: