torsdag 21 maj 2015

Ekon

Visst känner jag igen det, att vardagen liksom är grå, inget händer och man bara hänger med utan att egentligen tycka det ena eller det andra. Men så kommer någon som får dig att vakna till liv och liksom ruskar till dig.

Camilla Jönssons bok Ekon handlar om Alva som går i 9:an. Hon har två bästa vänner, eller i alla fall två tjejer hon hänger med. Den ena tjejen, Malin, har varit kompis med Alva sedan förskolan och kanske är det därför de fortfarande hänger. Den andra tjejen, Kia, verkar mest vilja vara med Malin och Alva är less på båda två. Hon känner att de egentligen inte har så mycket gemensamt och att hon bara flyter med.

Men när skolan börjar efter jullovet så har det börjat en ny tjej i klassen. Hon heter Liv och Malin bestämmer genast att hon är konstig och att de inte ska vara med henne. Men Alva blir i hopparad med henne på ett grupparbete och då börjar grejer att hända. Alva vill vara med Liv och Liv med henne. Men det är inte alltid lätt att göra det man vill. Dessutom försvinner Liv från skolan i perioder och ingen vet varför eller vart Liv är. Alva börjar oroa sig för henne, speciellt när de kommer närmare och närmare varandra.

En fin bok om vänskap och kärlek, om att det inte alltid är lätt och självklart att vara den man vill och vara med den man vill.

ISBN 9789132163999 

Inga kommentarer: