söndag 6 september 2015

Den blomstertid nu kommer

"Var gick det fel? Var det hon i kassan som hann trycka på larmknappen? Tarzan sa att de inte skulle hinna. Att även om de hann skulle inte polisen komma, för det finns inga poliser längre i den stadsdelen. Det kanske finns fem poliser i hela stan, inte mer, skämtade han. De är alla på skolavslutningen, de är inte i tjänst. Fattar ni killar? Det är ingen som vill jobba idag för det är skolavslutning. Den blomstertid...ja ni vet. Det är ingen som skulle komma på tanken att råna en butik just den dan. Så jävla smart."

Hösten börjar närma sig ute, men strunt i det. Nu har jag länge tänkt läsa Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long och nu äntligen blev det av.

Boken börjar mitt i biljakten efter ett misslyckat butiksrån. Tarzan kör alldeles för fort, mätaren närmar sig 100-strecket. Vägen svänger, men inte bilen. Killarna vaknar upp en kort stund efter kraschen, där en betongpelare har smashat framrutan. Tarzan som körde säger att han kan sitta kvar och fronta polisen, de har inget på honom, han var ju inte med inne i butiken. Fred och Wahid springer så fort de kan, ut i skogen. Var gömmer man sig när polisen jagar en? Vet polisen vilka gärningsmännen är? Och plötsligt har killarna lyckats skaffa sig en 8-årig gisslan också, hur ska detta sluta?

En otroligt spännande bok från första sidan! Handlingen känns verklig och det känns som en film som spelas upp framför en. Boken är ganska tunn, drygt 140 sidor,  och att lyckas med en så bra story på så få sidor är bra gjort!

 ISBN: 9789172997097


Inga kommentarer: