onsdag 16 september 2015

Utpekad

Tänk om din mamma eller pappa blev anklagad för att ha begått fruktansvärda brott och att det dessutom verkar som om de är skyliga. I Utpekad av Nigel Hinton blir Nathans pappa anklagad för mord och allt pekar på att han faktiskt har gjort det.

Allt börjar med att Nathan ska träffa sin pappa kl. 15 nere vid ån för att fiska. Pappan dyker upp 40 minuter för sent, med rivsår på ena armen och han verkar konstig. När Nathan hittar en påkörd, nästan död hund vid ån och vill ringa efter hjälp så säger pappan att det är ingen idé. Pappan vrider nacken av djuret och menar att han gjort hunden en tjänst.

Senare på kvällen kommer polisen och frågar efter pappan. En död flicka har hittats i skogen inte långt ifrån stället där de fiskade och folk har sett hans lastbil. Flickans nacke var bruten. De visar en bild på flickan och frågar om pappan sett henne, han säger nej. Han säger också att han träffade Nathan kl. 15 fast det var 15.40 som han dök upp.

Dagen efter undersöker polisen pappans lastbil och hittar flickans hår. Dessutom har hon hud under naglarna som kommer ifrån pappan. Här rasar Nathans värld.

Spännande snabbläst och bra. Som vanligt när det är en Argassobok.

ISBN 9789185071616

Inga kommentarer: