måndag 21 december 2015

Anna och den franska kyssen


Anna och den franska kyssen är första delen i Stephanie Perkins serie om kärlek, vänskap och förälskelse. Jag läste del två först, Lola och pojken i huset bredvid, det funkade hur bra som helst. Men det hade varit en poäng att läsa ettan först (så klart) eftersom jag fattat mer av vilka som Lola träffade i boken. Perkins böcker har olika huvudpersoner (som känner varandra) och olika handling, men det är böcker om kärlek och om att bli förälskad. Påminner om Meg Cabot, Katarina von Bredow, Sarah Dessen, ja ni fattar. Alltså författare som skriver mysiga, spännande, pirrböcker om kärlek.

I Anna och den franska kyssen har Annas pappa bestämt att hon ska gå sista året på gymnasiet i Paris. Anna kan inte ett ord franska och tycker inte att det ska bli kul alls att bli skickad från Atlanta (USA), över havet till Frankrike. Till Paris där hon ska bo på ett internat tillsammans med totala främlingar och lämna alla vänner, familj och kanske-snart-pojkvännen hemma.

Men redan första kvällen träffar hon på en tjej som verkar hur trevlig som helst och så springer hon in i världens sötaste kille, St. Clair, som är den vackraste hon har sett. Men ganska snart fattar hon att han har en flickvän och hon har ju dessutom sin nästan-pojkvän hemma.

På skolan finns också Amanda som verkar hata Anna, David som vill dejta henne och gänget hon blir vän med, Mer (som är kär i St. Clair), Rashmi, Josh och St. Clair. Anna försöker vara kompis med alla i gänget, speciellt St. Clair. Hon skulle definitivt vilja mer (fast hon erkänner det inte) och kanske han också, men det kommer alltid något i vägen, flickvänner, pojkvänner, kompisar och en massa missförstånd.

Kanske lite julmyspysläsning?

En till som gillar boken:


 
 
ISBN 9789176450727

2 kommentarer:

KarinEE sa...

Åh, jag älskar den boken! Fick del två i julklapp

Bookish Joy sa...

Gillade också den här boken men måste tyvärr säga att uppföljarna inte var lika bra.