söndag 27 december 2015

Because you´ll never meet me

Å, Because you´ll never meet me av Leah Thomas var som en mysig och varm kram. Så fin, rolig och sorglig! Kommer inte ihåg vem som tipsade mig, men TACK! Alltid så himla kul med en bok som överraskar och som jag vet kommer finnas kvar i mina tankar länge.

Det handlar om två killar som med största sannolikhet aldrig kommer att träffas. Ollie 14 år, bor i USA i en stuga i skogen med sin mamma och lider av någon slags överkänslighet mot elektricitet. Om han skulle åka in till staden skulle han dö. Han har en kompis/kärlek, Liz, som brukade komma och vara med honom. Men något har hänt mellan dem, så därför kommer hon inte mer. Ollie är väldigt ledsen för det. Han har även en läkare som brukar komma och hålla koll på honom och det var hans idé att Ollie skulle skriva till Moritz.

Moritz 16 år, bor i Tyskland, har inga ögon och en pacemaker. Alla på hans skola tror att han kan se och bara har skumma glasögon. För det är så att Moritz kan "se" även om ögonen saknas. Han går alltså i en vanlig skola, men det suger tycker han. Skolans elaking har valt ut honom till mobboffer och Moritz försöker mest hålla sig undan. Det går rätt bra tills en dag då mobbaren drar bort hans glasögon, alla får se hans ögonlösa ansikte och flippar totalt. Men en kille hjälper honom, en annan som mobbats och de tillsammans börjar planera en hämnd.

Om detta skriver Ollie och Moritz till varandra, de berättar om sina liv, drömmar och vad som händer i vardagen. Deras brevväxling får saker att hända och de börjar fatta att de har mer genensamt än vad de anat.

Kanon-toppen-bok! Skit i att den är på engelska, det är värt att läsa den - promise!

ISBN 9781408862629

Inga kommentarer: