torsdag 14 juli 2016

Innan helgen är över

Vi är på väg till en enslig stuga. Ensamma. Precis som i en skräckfilm. Vem vet vad som väntar oss...Innan helgen är över kommer vi att vara döda.

Ja, och Innan helgen är över av Kerstin L Hahn är precis som en skräckfilm. Stella ska följa med sin syster Jorun och systerns kille, Herman, till landet. Stellas familj har en stuga som de brukar vara i varje sommar. Nu är sommaren snart slut och de ska dit för att ta in utemöbler och fixa inför hösten. Jorun och Herman ville egentligen inte att hon skulle hänga med, men nu sitter de i bilen alla tre och är på väg till stugan.

På vägen dit är det dimmigt och plötsligt dyker det upp någon på vägen och de hinner inte väja. De kör på en person som studsar över bilen och blir liggande i vägkanten. De går ut och kollar, personen rör sig inte och innan de vet ordet av har Herman beordrat dem in i bilen och de smiter från platsen.

Alla är helt omskakade och tjejerna vill ringa ambulans, men Herman vägrar och säger att bilen de körde om tidigare kommer att stanna. Herman menar att det inte finns någon mening med att de hamnar i trubbel när det ändå kommer att lösa sig.

På natten vaknar Stella av att det är någon utanför stugan. Någon slår med handflatan mot hennes fönster och utanför står någon/något. Men på morgonen syns inga spår utanför fönstret och ingen tror henne. Stella vill bara åka hem, men Herman säger att de ska uppträda som vanligt och stanna som planerat. Speciellt nu när polisen har börjat leta efter den bil som smet från olycksplatsen. De har gömt Hermans bil i garaget eftersom det är en buckla i huven och spricka i vindrutan, mycket avslöjande. När Stella vill ringa hem får hon inte det heller, Herman tar både hennes och Joruns mobiler, för att skydda dem säger han. Han blir bara obehagligare och obehagligare, nästan värre än knackningarna om natten. Stella börjar tro att det kanske blir som de skojade om i bilen, innan allt gick åt helvete, Innan helgen är över kommer vi att vara döda.
ISBN 9789129700046


Inga kommentarer: