onsdag 6 juli 2016

Stenhjärta

Stenhjärta av Teresa Flavin är en klassisk fin gammal spökhistoria. Den är lättläst, både för att det är luftig text, men framförallt för att den är riktigt spännande.

Dory är på semester med sin familj, något hon inte är jättelycklig över. Det finns inget att göra och därför har hennes lillasyster lyckats få med henne ut på "Letterboxing". Då går man runt med en karta och letar efter gömda plastlådor med stämplar i. När man fått alla stämplar är man färdig. När de letar efter plastlådorna i skogen hittar Dory en glasburk med ett gammalt meddelande i.

När hon öppnar burken och tar ut brevet händer något konstigt. Hon förflyttas 150 år tillbaka i tiden och en ung kille dyker upp bland träden. Han heter Eli och han måste ha hennes hjälp för att rädda sin lillasyster. Först tror Dory att han är en galning (en väldigt snygg galning) när han berättar att hon rest bakåt i tiden. Men hon märker snart att det han säger är sant när inget ser ut som förut.

Hon bestämmer sig för att hjälpa honom, mest för att han är toksnygg och för att hon vill träffa honom igen. Men han är inte riktigt den han utger sig för att vara och Dory hamnar snart i stooor fara. Dessutom har hennes lillasyster följt efter henne och det gör att det håller på att gå illa för henne med.

ISBN 9789187667510


 

Inga kommentarer: