tisdag 22 augusti 2017

Vid världens ände

Vid världens ände av Catherine Fisher är en lättläst dystopi som får mig att bl.a. tänka på Som om hösten kom på sommaren och Poznanskis trilogi om Ria.

Caz har bott i Butiken i nio år när boken börjar. Hon har inte sett en skymt av världen utanför sedan dess. Därför har hon i hemlighet lyckats ta loss en av metallplattorna som täcker fönsterna i det varuhus som nu är 31 människors hem. När hon tittar ut ser hon en värld täckt av is och snö, inga människor på gatorna, inga djur och inga växter. Men precis när hennes vän Will ropar på henne att skynda sig till nästa butikmöte ser hon något på himmelen och hon är säker på att det är ett flygplan.

I Butiken börjar maten ta slut och därför har deras ledare börjat skicka ut människor i kylan, mer eller mindre mot en säker död. Två personer har skickats ut och inte återvänt och nu har turen kommit till Will. Caz bestämmer sig för att följa med. Hon är trött på konflikterna i Butiken och hon vill inte att Will ska gå ut själv. Dessutom vill hon veta vad som har hänt med hennes familj, har hennes mamma och pappa överlevt när stjärnan föll eller är alla döda? Finns det fler människor eller har världen tagit slut?

Del två i serien heter Kristalltrappan och kommer i september, jag väntar.

ISBN 9789187667787     

Inga kommentarer: