söndag 20 december 2020

Tio underbara härliga hemska dejter

 

Tio underbara härliga hemska dejter av Ashley Elston är en julig feel good roman som passar fin-fint nu när vi kanske behöver lite extra värme och julkänsla. 

Sophie har övertalat sin mamma och pappa att få stanna hemma över jul, medans de åker och hälsar på hennes gravida storasyster. Hon ska bo hos sin mormor och morfar och fira med resten av tjocka släkten. Trots att hon är 17 år har hon nästan aldrig varit hemma utan sina föräldrar och detta ser hon fram emot. Hon tror att hon kommer ha massor av tid själv när hennes mormor jobbar. Det hon mest ser fram emot är att få vara ifred med sin kille Griffin. Men så blir det inte, istället gör Griffin slut med Sophie, samma dag som föräldrarna reser iväg.

När Sophie kommer till sin mormor och morfar är hon jätteledsen. Men Sophie verkar ha en lite speciell mormor, för hon bestämmer att det bästa sättet för Sophie att komma över sin hjärtesorg är att träffa nya människor, att gå på dejt. 

Det är inte bara Sophies mormor som tycker detta är en bra idé, hela hennes stora släkt tycker att det är en superidé och plötsligt har hon tio stycken dejter inplanerade, den sista på nyårsafton. Dessutom ska hon jobba i mormoderns blomsteraffär, så nu har hon liksom inte tid att vara deppig. 

Dejtandet börjar och Sophie märker att det är ganska kul och läskigt. Hon vet inte vem hon ska träffa och får bara lite ledtrådar om vad de ska göra. Griffin börja ångra sig när han ser hur kul Sophie har med andra killar (för släkten ser till att han blir taggad i bilder från Sophies dejter) men hon har inte riktigt lust att bara börja om igen och låtsas att allt är bra. Sen så är det Wes också, hennes barndomskompis som hon inte träffat på länge. Han som verkar fatta vad hon menar och som alltid ställer upp när det krisar.    

Mysigt, juligt och fint. 

      



Inga kommentarer: