onsdag 4 februari 2009

En bok att unna sig!Ja detta är en bok för lite yngre läsare MEN den är såå braa att jag måste tipsa om den. Jag, Dante och miljonerna måste läsas och varför ska man inte läsa en s.k. barnbok när den är underbar, gör en glad och gärna skulle läsa fler av den.

Det handlar om Helge som jobbar på bank. Han tycker att han har nått toppen av lycka när han blir delägare i banken och får en skinnportfölj med guldbeslag. Men då blir det inbrott på banken och Helge blir misstänkt. Han flyr ut genom ett fönster, ned i en soptunna och blir iväg forslad till soptippen.


Där sitter han och tänker över sin situation när en råtta tilltalar honom och säger att han ska akta sig för monstret som bor på tippen. Helge ogillar råttan som heter Dante, men följer ändå med honom till hans lilla hus på tippen eftersom regnet öser ned.

Men vad ska han göra nu? Men det är så att någon letar efter honom. Den riktiga tjuven vill ha tag i honom för han fick inte tag i sitt byte. Helge har allt fast han inte vet om det.
Spännande och roligt så det ryker om det, om vänskap, mod, tjuvar och lite hygien. Frida Nilsson som har skrivit böckerna har fått flera fina priser och med denna dunderbok kan det bli fler.

Inga kommentarer: