torsdag 12 februari 2009

Sommar & Sol & Kärlek


Jag har precis läst Sista sommaren (med dig) av Ann Brashares och sitter här nu med saltstänk på huden, sand mellan tårna och ett bultande hjärta. Brashares har också skrivit systrar i jeans, men i denna bok vill hon nå lite äldre läsare. Men ingredienserna är de samma, vänskap och kärlek.
Alice och Riley är systrar och varje sommarlov spenderar de i familjens hus på deras egen sommar ö. På ön brukar även Paul vara, tjejerna och han har träffats varje sommar från de var små och är som syskon. Nu har de inte setts på tre år och äntligen ska de tillbringa sommaren ihop igen. Men nu är de äldre, runt 20, och Alice är förälskad i Paul. Hon har nog alltid varit det men aldrig agerat eller sagt något till honom.
Även Paul har känslor för Alice men vet inte vad han ska göra. Så finns ju Riley, det är hans bästa vän och är det ett svek att älska hennes lillasyster mer? Paul och Alice inleder ett förhållande och försöker dölja det för Riley. Men inget är enkelt, skuldkänslor och saker som förblir osagda kommer emellan dem.
Är du trött på vintern och sugen på en doft av sommar med mycket känslor? Då är det bara att dra ned rullgardinen, drömma sig bort och greppa Sista sommaren (med dig).

Inga kommentarer: