torsdag 19 februari 2009

Otäckt, läskigt och obehagligt...MEN BRA!


Jag har den senaste veckan läst böcker av Japanska författare och det är spännande. Det är som att besöka en annan värld. Namnen är inte som våra, jag känner inte igen någon musik som de nämner eller vanliga inne-grejer. Annorlunda och mycket bra!


Chain Mail - Skicka vidare heter senaste boken av Hiroshi Ishizaki och den handlar om fyra tjejer som skapar en fiktiv värld.

Det hela börjar med att Sawako får en inbjudan till att delta i ett slags rollspel på nätet. Hon har fyra roller att välja mellan 1. tjejen som blir förföljd 2. förföljaren/stalkern 3. tjejens pojkvän 4. detektiven. Sawako väljer att spela tjejen, d.v.s hon skriver tjejens roll på den fiktiva världens hemsida. Men ganska snart börjar det bli kusligt, både i berättelsen och i verkligheten.

Som läsare får man även följa två andra tjejer, Mai som spelar pojkvännen och Muyami som spelar detektiven. De börjar också blanda ihop det fiktiva och verkligheten, särskilt när Sawako försvinner och inte skickar några inlägg mer.

Tjejerna har aldrig träffats i verkligheten, de vet inget om varandra. De vet tillexempel inte om alla verkligen är tjejer eller om någon vet vilka de är och iakttar dem.

Spännande!

1 kommentar:

Sanna sa...

Tack för tipset! Låter som en kalasbra bok.