tisdag 9 juni 2009

Airhead = tom i bollen?Airhead av Meg Cabot handlar om Em som är en ganska vanlig 16-årig tjej. Hon ser vanlig ut och gillar vanliga saker bla att spela dataspel. Hon och bästakompisen Christoffer (som hon är hemligt förälskad i) brukar spela ihop. Em och Christoffer brukar skratta åt skolans "innefolk" och kalla dem för zombies, för de verkar bara bry sig om sitt och andras utseende. Ems lillasyster håller på att förvandlas till en Zombie och det är därför hon vill gå på invigningen av ett nytt köpcentra, dit "alla" ska. Ems mamma tvingar henne att följa med sin syster och på invigningen inträffar katastrofen.
Em får en plasma-tv i huvudet och hennes kropp dör. Samtidigt och på samma plats dör Nikki Howard, en megakänd fotomodell. Läkarna och Nikkis sponsorer fattar ett snabbt beslut och sätter Ems hjärna i Nikkis kropp. Så när Em vaknar är hon en fotomodell och inte längre sitt vanliga jag. Dessutom får hon inte avslöja "hjärntransplantationen" hon måste vara Nikki och inte Em. Em är enligt lagen död, fast hennes närmaste familj vet om vad som skett. Men Christoffer vet inget, han tror att Em är död.
Helt klart en lite annorlunda och skruvad berättelse, men som vanligt gillar jag Cabot. Boken är på engelska och jag vet inte när den kommer på svenska. Det har dessutom kommit en tvåa som heter Being Nikki. Så till alla som gillar Cabot så är boken ett måste.

Inga kommentarer: