tisdag 16 juni 2009

Mera Manga kärlekÄnnu en Romeo- och Juliahistoria i manga format. Fast denna serien är från Korea och då kallas de för manhwa och man läser dem framifrån, på vårt vanliga sätt alltså.
Snow Drop heter serien och den består av 12 delar. Jag har bara sista delen kvar...står på kö till den och är ond på den som har mage att behålla den längre än lånetiden. Men i alla fall, den är ruggit bra så jag har något kul att se fram emot.
So-Na är 17 år och har precis börjat skolan igen. Hon råkade ut för något riktigt otäckt när hon var 12-år och har inte velat gå i skolan sedan dess. Hon kommer från en mycket rik och mäktig familj och hennes pappa har mer eller mindre tvingat henne att gå i skolan igen. Hennes bästa kompis Ha-Da ska också börja i hennes klass. Ha-Da är dessutom lite kär i So-Na.
Första dagen i skolan hamnar hon bredvid Hae-Gi, han är hur snygg som helst. Han kommer från en väldigt fattig familj och jobbar extra som modell för att försörja sin lillebror och mamma. Mamman ligger på sjukhus och lillebrodern är i ständigt trubbel. Ha-Da hatar honom omedelbart och vill sätta honom på plats. So-Na blir omedelbart intresserad av honom, men deras förhållande börjar med bråk. Fast då vet man ju hur det slutar, eller hur!
Men deras kärlek har massor av hinder, bland annat är So-Na redan förlovad med en kille hon inte känner. Hon vill inte gifta sig med honom, men kan hon trotsa sin familj? Dessutom är So-Nas och Ha-Gis familjer fiender, fast det vet de inte än.
Som sagt riktigt, riktigt bra med mycket kärlek.


Inga kommentarer: