onsdag 3 juni 2009

Ju mer vi är TillsammansTillsammans är ännu ett boktips som jag fått av eleverna på skolan och det var ett riktigt toppen tips, en sträckläsare faktiskt.
Det handlar om Alexander, Jakob och Theresa som aldrig skulle blivit vänner om de inte hamnat på samma matlagningskurs och Tv-inspelning. Jakob tvingades med för hans mamma håller i programmet. Theresa hängde på bara för att hon såg att Alexander anmälde sig och blev intresserad av honom, inte av matlagningen. Alexander ville vara med för att han gillar att laga mat och för att slippa vara hemma.
Alexander är överklasskillen, pappa jobbar på UD och mamma är hemmafru. Men han har det inte så bra, pappan dricker och är väldigt våldsam och gillar att slåss. Första dagen på kursen får han ta med sin lillasyster för pappan har slagit mamman sönder och samman och Alexander vågar inte lämna henne ensam hemma. Jakob är en sportig kille som springer varje morgon, han bor med sina föräldrar och har det ganska så bra. Theresa bor med sin pappa på en båt, mamman dog för ett tag sedan och båda har mått dåligt. Men nu börjar både Theresa och pappan att må bättre.
Alltså träffas de tre på Tv-inspelningen av Jakobs mammas matlagningsprogram och de gillar varandra direkt. Redan morgonen efter så hänger Theresa med Jakob på hans morgonlöpning och Alexander blir lite avundsjuk. Sen händer massor, det blir inbrott på natten hos Jakob när han är ensam hemma och han springer hem till Theresa för att få hjälp. Nästan samtidigt kommer Alexander som blivit misshandlad av sin pappa. Theresas pappa och de andra föräldrarna (inte Alexanders pappa) bestämmer att de ska få resa ut i skärgården och ta det lite lungt efter allt som hänt. De får låna ett hus av en av Theresas pappas kompisar och ger sig av.
Sen blir det bara mer spännande, båda killarna gillar Theresa men Theresa gillar bara en av dem. Alexanders pappa är galen av ilska och vill hitta dem till varje pris.
Jättebra, finns i pocket redo för stranden! Det finns tre böcker i serien och alla heter tillsammans, fast Tillsammans - andra boken osv.
Inga kommentarer: