fredag 12 juni 2009

Romeo och julia = Emma och William!


Mangamainia! Jag läser just nu massor av manga och har stött på ännu en serie som är riktigt bra. Emma heter serien och består av sju delar. Bilderna är vackra och serien är en riktigt spännande kärlekshistoria.

Handlingen utspelar sig i 1800-talets London och huvudpersonerna är Emma och William. Emma jobbar som husa hos en gammal dam som heter Lydia. Lydia har varit guvernant för en ung man som heter William. Han kommer givetvis från en fin och förmögen familj.
William har inte träffat sin gamla guvernant på många, många år och har därför inte träffat Emma. Men han beslutar sig för att besöka Lydia och när han ser Emma blir han blixtförälskad. Både William och Emma förstår att deras kärlek är omöjlig, de kommer från två olika världar och de skulle aldrig accepteras av omgivningen. Ändå försöker William att träffa på Emma så ofta han kan.
När en av hans vänner är på besök och visar sig intresserad av Emma blir William nästan tokig. Hon ska minsann bli hans, fast hur ska det gå när hela hans familj är emot dem.
Spännande, vackert och alldeles underbart. Manga är dessutom smidigt att ha med sig på stranden!

ISBN 9781401211325

Inga kommentarer: