torsdag 14 januari 2010

Two in one i bokform!


Det här var ju en riktigt bra idé tänkte jag när jag läst färdigt Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews av Luisa Plaja. Tänk vad våra val kan innebära! Om Jo kysser Jake är hon hur cool som helst, gör hon det inte är hon hur ocool som helst.

Jo och hennes mamma har flyttat från London till USA. Hon är en ganska vanlig tjej som aldrig har varit speciellt cool eller inne förrän nu, i det nya landet och skolan är hon plötsligt het. Det beror på att den snyggaste och coolaste killen på skolan, Jake Matthews gillar henne. Då gillar alla i "innegänget" henne. Helt plötsligt öppnas en ny värld för henne, men hon känner sig långt ifrån hemma i den.

Så kommer en fest när Jake och Jo kysser varandra och Jake går lite för långt. händer det grejer, boken blir två berättelser. I ena versionen fortsätter Jo att hänga med Jake och därmed också innegänget. I den andra ber hon Jake att dra och då också hela coola gänget.

Jo är en kul tjej som jag gillar och jag vill verkligen inte att hon ska kyssa Jake, ingen trevlig kille direkt. De två berättelserna möts i slutet och båda är riktigt bra!

Inga kommentarer: