söndag 3 januari 2010

En favorit!Åsa Anderberg Strollos bok Bryta om är en såndär bok som jag får ont i magen av. Den är en riktig magsugare som känns länge länge. Men den är jättebra och otroligt svår att lägga ifrån sig.


Minna ska börja första året på gymnasiet. Hon har bestämt sig för att bli en ny Minna och försäka lägga all skit bakom sig, men det går så klart inte. En tjej från hennes gamla klass hamnar i hennes nya klass och Minna känner hur allt går henne ur händerna. Dessutom släpps Minnas mamma från psyket och Minna känner sig skyldig att ta hand om henne för hon klarar sig inte själv.

Hon tar dessutom hand om sin pojkvän eller vad man ska kalla honom för.


Minnas pappa bor med en ny fru och två barn och Minna känner sig totalt bortglömd och utanför hans nya liv. Men hon berättar inte heller för honom hur hon har det. Att det aldrig finns mat hemma (hon tar med sig en glassburk till skolan och fyller med mat under lunchen), att det aldrig finns pengar, att de kommer att bli vräkta för mamman för massa oväsen och det är bara en liten del av Minnas eget privata helvete.


I skolan låter hon ilskan gå ut över tjejen från hennes gamla klass som egentligen inte gjort henne något. Hon börjar med att rista in jävla hora på hennes skåp och lägga ut tjejens mobilnummer på en chatsida och sen blir sen bara värre.Nu har författaren kommit med en ny bok som heter Blod och den ser jag verkligen fram emot att läsa. Det sägs att den ska vara ännu bättre och då måste den verkligen vara kanon!

Inga kommentarer: