onsdag 23 februari 2011

God Child (eller Goth Child?)Mangabibliotekarien, Daniel Gustavsson, tycker att God Child är en av de bästa mangaserierna som han har läst. Jag är helt klart redo att hålla med honom, this I like. Det finns 13 böcker i serien och i de flesta fall så är det fyra avslutade serier i varje. Det är något jag också gillar, cliffhangers är jobbiga när man måste vänta på att få läsa om det i nästa bok.
God Child utspelar sig i England under slutet av 1800-talet och huvudpersonen är Kain Hargreaves. Kain bor tillsammans med sin lillasyster Marie Weather och sin butler Riff. Hans far är död och sedan dess har den 17 årige Kain fått axla rollen som familjens överhuvud och fått titlen greve av Hargreaves. Kain har en udda hobby, han samlar på olika typer av gift och dessutom löser han olika ganska blodiga mordgåtor.
Kain har en fiende som försöker att komma åt honom på olika sätt. Denne kallas för doktorn och han har bestämt att Kain ska leva ensam och olycklig hela sitt liv. Många gånger är han hjärnan bakom de blodiga morden som Kain undersöker.
Serien är snyggt tecknad och man blir lätt fast i den. För även om serierna avslutas i varje bok så finns det ändå grejer man vill veta. Som läsare förstår man att Kain har ett mörkt förflutet och det vill man gärna veta mer om. Dessutom måste den galna doktorn stoppas och är Kains pappa verkligen död, m.m.
Gillar du skräck och gotiska romaner så är detta en höjdare...fast det är den även om man inte gillar det. Läs, läs!

ISBN  9789163859137

Inga kommentarer: