fredag 11 maj 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör

En sån där vidrig bok där mamman dör (häftad)Sonya Sones är en av mina idoler. Det beror bland annat på att hon är så himla duktig på att berätta superbra historier med isbergsteknik (alltså beskriva något med få enkla ord och ändå förstår läsaren att det finns massvis under ytan). Dessutom är hennes böcker utfomade som dikter till utseendet fast det är en berättelse. Hur snyggt och läslockande som helst.

Nya boken heter En sån där vidrig bok där mamman dör och inte särskilt överraskande så har huvudpersonens mamma dött. Ruby är 15 år och ska nu flytta till sin pappa i Los Angeles. Pappan är en überkänd skådespelare och Ruby har knappt träffat honom. Hon vill absolut inte bo hos honom, men har inget val. Så hon måste lämna sin bästis, sin hemstad och sin kille och börja om i L.A. Ruby tycker att allt suger, Whip (hennes pappa) är pinsamt jobbig och låtsas bry sig, men varför skulle han när han inte gjort det på 15 år? I skolan ser alla ut som Barbie eller Ken och Ruby känner sig minst sagt utanför. Hon skriver tårdrypande mail till sin bästis Lizzie och sin kille Ray och vill inget annat än att åka hem.

Men Ruby märker att saker och ting inte är som det ser ut och att allt och alla kan förändras...både till det bättre och till det sämre.

Nu ska jag gå och bygga ett altare åt Sones, så bra är hon!

ISBN 9789163869525


2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar denna blogg! Älskar ungdomsböcker fastän jag är vuxen. Tack för att du skriver!

Jennie sa...

Vad glad jag blir, tack ska du ha!