tisdag 20 november 2012

Rubinröd, Tidlös kärlek

Mmm, ja detta var en riktigt bra början. Rubinröd av Kerstin Gier är första boken i en triologi. Del två Safirblå, kommer i mars och senare kommer sista delen Smaraggrön (vet inte när). Jag kommer definitivt att läsa hela serien för holy shit! så nyfiken jag är på fortsättningen.

Gwendolyn är 16 år och en vanlig tjej från en ovanlig familj. Hennes släkt bär nämligen på en gen som gör att de kan resa i tiden. Nu är det så att de tror att det är Gwendolyns kusin som ärvt genen, så kusinen har pluggat massor av extra grejer, lärt sig fäktas, pluggat flera språk och gått på en hel del hemliga möten. Det har inte Gwendolyn, för tidresegrejen är så klart hemlig och vaktas av en speciell organisation grundat av en greve på 1700-talet.

Men (och det är ett stort Men) det är Gwendolyn som ärvt genen. Plötsligt befinner hon sig i London på 1700-talet och vet inte vad hon ska göra. Som tur är åker hon tillbaka till sin tid nästan med en gång och hela karusellen drar igång. Hon måste börja tränas, träffa väktarna och så klart Gideon. Gideon är den andre tidsresenären som finns och de ska resa i tiden tillsammans. De har nämligen ett uppdrag, före dem har det funnits 10 tidsresenärer och de ska samla ihop lite blod från var och en av dem. När allas blod är insamlat kommer något hemligt mysterium att avslöjas. Det är 1700-tals greven som håller i trådarna och han verkar riktigt läskig!

Jo, Gideon är dryg, överlägsen och vekar vara kär i kusinen (de har ju trots allt tränat massor inför tidsresorna de skulle göra ihop).Gwendolyn bestämmer sig för att skita i honom, men det är svårt, riktigt svårt. Han är ju precis hennes typ.

Rubinröd har blivit film i Tyskland och jag måste bara se den!ISBN 9789163869617

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste. Se. Filmen.
Den serien är ju SJUKT bra! Jag läser mycket, har läst twilight. Jag har läst om serien ca 5 ggr