måndag 26 november 2012

Trasig Soppa

Jenny Valentine fick Guardians barnbokpris (ett fiiint pris som många skulle vilja ha) för sin första bok Hitta Violet Park. Jag tycker hon borde få ett kanske ännu finare pris för Trasig Soppa. Den var spännande, sorglig och alldeles, alldeles underbar.

I Rowans familj har det mesta gått käpprätt åt helvete sedan hennes storebror Jack dog i en olycka. Hennes pappa har stuckit och träffat en ny kvinna, hennes mamma är deprimerad och ligger mest i sin säng eller framför TV:n och sover. Kvar finns Rowan som måste ta hand om sin lillasyster och försöka få livet att rulla vidare.

Så en dag står hon i en kö när en kille knackar henne på axeln. Han ger henne ett negativ (något man framkallade bilder från innan digitaltiden, ja ni vet) som han säger att hon tappat. Rowan säger: -nej jag har inte tappat det. Men killen är säker på att det är hennes, så hon tar det.

När hon ett par dagar senare framkallar bilden med hjälp av en nybliven tjejkompis, så ser hon att bilden föreställer hennes bror Jack som alltså dog för två år sedan. Rowan bestämmer sig för att leta upp killen som gav henne negativet och det får saker att hända!

Läs ett smakprov!

ISBN 9789186095178

Inga kommentarer: