fredag 9 juni 2017

Tre saker jag inte vet om dig

Tre saker jag inte vet om dig av Julie Buxbaum är en bok för dig som gillar författare som Rainbow Rowell, Katarina von Bredow, Sarah Dessen och Johanna Thydell. Alltså roliga och spännande relations/kärlekshistorier. Förlaget som har gett ut boken vill ge ut böcker som är riktiga pärlor och det är verkligen Tre saker.


Det har gått 733 dagar sedan Jessies mamma dog och Jessie har precis flyttat med sin pappa från Chicago till Los Angeles. Från ett vanligt liv i en vanlig förort med bästa kompisar, fester och en normal gymnasieskola. Men hennes pappa har träffat en ny kvinna och därför har de flyttat till värsta lyxvillan med hemskaste styvbrorsan och Jessie ska få gå i värsta lyxprivatskolan och hon känner sig allt annat än hemma och välkommen.


Men efter sju dagar i den nya skolan kommer det ett mail från Någon Ingen eller NI som Jessie börjar kalla hen. NI vill bli hennes mentor och vägledare i den nya skolan, berätta vilka människor man ska akta sig för och vilka som kan bli potentiella vänner. Jessie vet inte om hon ska ta det på allvar eller inte. Men efter ett par hemska dagar till i lyxskolan där alla tjejer ser ut som klonade Barbies bestämmer hon sig för att chansa, hon behöver helt enkelt hjälp. NI blir en riktig vän, den enda Jessie kan prata med. Hon kan berätta om sin mamma, sin hemska styvfamilj, hur arg hon är på sin pappa, saknaden av Chicago och vännerna där och en massa annat. Men hon vet inte vem Ni är och det vill hon gärna veta.


Det är en spännande och rolig bok. Det är kul att läsa NI och Jessies mail och man vill så gärna veta vem NI är. Dessutom händer det en massa annat. Jessie får vänner (som tyvärr är kära i en kille som verkar gilla Jessie lite mer än sin snygga bitchiga flickvän. En flickvän som bestämmer sig för att göra livet surt för Jessie när hon börjar jobba i hennes pojkväns mammas bokhandel, PUH!) Så finns Batman som Jessie ska skriva en uppsats ihop med. Men Batman säger att han gör det själv och vill bara skriva dit båda deras namn. Tror inte det, säger Jessie (och tänker, bara för att du är snygg, mystisk och cool ska du inte komma här och köra med mig).


Fin fin sommar-feel-good-läsning!


  ISBN9789187879227


 Inga kommentarer: