torsdag 29 juni 2017

Väntar tills natten kommer

Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst är en klassisk skräckis. En avlägsen stuga, mystiska ljussken i natten, elektronik som ballar ur och konstiga telefonsamtal mitt i natten. Tror du att detta är en riktigt überläskig bok så kan jag säga att det är den inte. Men den är ändå riktigt spännande och inte förrän på slutet får du veta hur allt hänger ihop. Dessutom har boken en riktigt fin sommarkänsla som får mig att längta till att cykla på torra, dammiga grusvägar med solen stekande ovanför.

Lukas och Sam har haft ett distansförhållande och nu ska de äntligen få en hel sommar ihop. De har hyrt en liten stuga vid Vänerns strand som de mer eller mindre får hyra gratis. Sam ska sommarjobba på ett museum och Lukas ska plugga en fotokurs på distans. Allt verkar helt perfekt. Men redan första natten ser Lukas ett ljussken från vattnet och det är något med det som skrämmer honom. Sam ser inget och när Lukas berättar så tror han bara att det måste varit någon båt.

Sedan kommer de mystiska telefonsamtalen när Lukas är ensam. Någon andas i luren och konstiga pipande ljud hörs, men ingen säger något. Dessutom känner sig Lukas övervakad och han börjar tro att det spökar. Han berättar det för Sam som tror att Lukas vantrivs, eftersom han är själv så mycket i stugan och att han vill åka hem. Men det vill inte Lukas, fast han känner att något är heelt fel och när han hittar en gammal dagbok från 1954 börjar han förstå att han har rätt.

Väntar tills natten kommer är en kuslig och mystisk bladvändare med fin sommarkänsla.

     
ISBN 9789129704518


 


     

Inga kommentarer: