onsdag 14 februari 2018

Till alla killar jag har gillat

Jag har läst sju böcker från Lavender lit förlag. De vill ge ut pärlor som bosätter sig i våra hjärtan och hittills har det bara varit riktiga kanonböcker (ex. Kanske är det allt du behöver veta och Tre saker jag inte vet om dig).

Till alla killar jag har gillat av Jenny Han är inget undantag, det är en riktigt fin, rolig och braig bok. Den handlar om en försiktig sextonårig tjej som heter Lara Jean. Hon umgås mest med sin familj som består av lillasyster, storasyster, pappa och där även systerns pojkvän Josh räknas in.

Lara Jean har varit kär fem gånger i sitt liv. När hon slutat vara kär brukar hon skriva ett brev som en avslutning liksom. När hon skrivit brevet så skickar hon det inte. Hon lägger breven i en hattask och tänker aldrig låta någon läsa dem. Men saker och ting håller på att förändras, storasyster flyttar till Skottland för att plugga och innan hon åker så gör hon slut med Josh. Dessutom så har någon skickat Lara Jeans brev och det värsta är att ett av dem är till Josh och ett till Peter, en av de snyggaste och populäraste killarna i skolan. Lara Jean tänker att de äldre breven kanske inte är så farliga med de till Peter och Josh, Herregud. Hon har dessutom känslor för Josh som hon verkligen inte vill prata om eller utveckla. Han är hennes syrras kille, punkt.

Men när Josh och Peter får sina brev så blir det inte riktigt som man kan tro. Peter och Lara Jean skapar en pakt, Peter för att visa sin gamla flickvän att han inte är hennes och Lara Jean vill undvika Josh. Ja, det blir riktigt roligt, spännande och fint.ISBN 9789187879364

Inga kommentarer: