tisdag 7 oktober 2008

Undrens tid är inte förbi!

Landon Carter är 17 år, han ses som en värsting och hänger med skolans innegäng. Hans familj är rik och pappan en framgångsrik politiker. Jamie är baptistpastorns dotter, hon bär alltid med sig sin bibel, hon hjälper föräldralösa barn och är inte med i skolans innegäng. Hon bor med sin pappa pastorn i ett litet hus.Landon och Jamie har nästan aldrig talat med varandra, men av en slump hamnar de i samma dramaklass. Jamie har huvudrollen i årets julpjäs och hon lyckas övertyga Landon att ta den manliga huvudrollen. Dessutom har Landon precis blivit dumpad av sin ex-flickvän och har ingen att gå på julbalen med. Därför bjuder han Jamie, hon skojar med honom och säger "bli nu inte kär i mig bara". Landon tänker ingen risk, han tycker inte ens att hon är särskilt söt eller intressant.


Men så klar har han fel, Jamie är så mycket mer än vad Landon ser. Visst hon är inte den snyggaste tjejen med de finaste kläderna och hon är nästan för god för att vara sann. Men hon gör ett starkt intryck på Landon som så klart blir förälskad, mot sin vilja. Han förnekar det, blir retad av sina kompisar och fattar inte vad det är med honom.


Men Jamie menade verkligen det hon sa, hon vill inte att han ska bli förälskad i henne. Hon har en hemlighet som hon försöker dölja och den vill hon inte att Landon ska få veta.


Jag skulle gärna berätta mer om hemligheten, men boken behöver läsas utan att man vet det. Ja, visserligen fattade jag det rätt snabbt, men ändå nej. För att få reda på Jamies hemlighet så får man läsa boken. Nicholas Sparks har skrivit en vacker berättelse om kärlek, livet och om, tro det eller ej, tro. Jättebra, bara att läsa, särskilt om man är sugen på en bra kärlekshistoria.

Inga kommentarer: