torsdag 2 oktober 2008

Jagad! Svettigt värre...

Japp, svettigt värre är det att läsa Kevin Brooks senaste bok "Jagad". En riktig tokaction med agenter, biljakter, mord, konspirationer och kärlek. Den engelska titlen är "Being" och är kanske en bättre titel än den svenska. För Robert, som det handlar om, är inte riktigt mänsklig. Han trodde själv att han var en människa tills han åkte in till sjukhuset för magont. Men när doktorerna för ned sin kamera i roberts mage ser de saker som inte ska vara där. Läkarna ser sladdar, metall och någon silvrig olja. Robert är nedsövd och hör allt detta som i en dimma. Experter tillkallas och snart är agenter och mystiska läkare på plats.


Men Robert är som sagt inte någon människa och narkosen biter inte riktigt på honom. Han vaknar upp tar en läkare som gisslan och flyr. Men vart ska han ta vägen? Vilka vet att han inte är en människa? Vet hans fosterföräldrar, troligtvis. Han kan alltså inte återvända hem och få hjälp. Hans kompisar kan han inte vända sig till för de är säkerligen under bevakning av elakingarna. I stället chansar han och uppsöker en avlägsen kompis till en kompis. Det är en tjej som heter Eddi, hon håller på med ID-förfalskningar, droger och är alltså smått krimminell. Han litar absolut inte på henne men han måste få hjälp.


Boken har ett tempo som heter duga och det går inte att sluta läsa den för varje kapitel har en cliff hanger. Man måste bara veta hur det ska gå, eller nej går inte dit och gör inte så. Jobbigt spännande och med ett slut jag aldrig har skådat!


Dessutom har jag aldrig läst en bok av Brooks som inte varit jättebra! Så läs hans andra böcker också, speciellt "Martyn Pig" den är riktigt bra.

Inga kommentarer: