måndag 12 mars 2012

Resten får du ta reda på själv

Resten får du ta reda på självJupp, Lauren Oliver har skrivit en riktigt smart,spännande och faktiskt något så annorlunda som en bra sedelärande berättelse.

Allt startar den 12 februari då Samantha Kingston hoppar in i sin kompis bil för att åka till high school. Där väntar hennes vanliga perfekta dag, med perfekta vänner och perfekta pojkvännen. Hon tillhör skolans topp och bryr sig inte så mycket om de andra (förutom de populära då). Hon har sett fram emot dagen eftersom det är amordagen. Det innebär att man ger rosor till varandra och de som är populära brukar få många.

På kvällen är det fest hos en kille, Kent, som varit kär i Samantha en evighet. Men han är alldeles för ocool för henne, hon har sin prins. En prins som har tjatat hål i huvudet på henne eftersom han vill att de ska ha sex. Så efter festen ska de hem till honom och Sam är nervös. Men inget blir som hon tror, istället åker hon med sina kompisar i bilen hem och då kör de av vägen och Sam dör, eller?

Nästa dag vaknar hon och får uppleva samma dag en gång till, fast lite annorlunda. Hon märker nya saker och är skärrad från kvällen innan. Saken är den att hon upplever samma dag sju gånger och börjar förstå vad det är som verkligen spelar någon roll.

Detta var en sån där bok som man öppnar och bara inte kan stänga och om man måste stänga den så tänker man på boken. Riktigt bra!

ISBN 9789163869761

Inga kommentarer: