fredag 9 mars 2012

Sötaste Klara

Sötaste Klara
Sofia French har intervjuat ett gäng tjejer som blivit offer för så kallad grooming, alltså vuxna som kontaktar barn och ungdomar med sexuella avsikter. Boken Sötaste Klara är påhittad men bygger alltså på verkliga händelser.

Klara är 14 år och känner sig ganska menlös, ful och tråkig. När kompisarna hittar på saker så orkar hon inte riktigt hänga på, hon sitter hemma i sina joggisar och vet inte vad hon vill. Men en sån kväll träffar hon Marcus på nätet, världens gulligaste kille. De börjar chatta med varandra varje dag och Klara blir kär. Marcus verkar dessutom bli kär i henne, helt otroligt tycker hon.

Hela hennes omgivning ser förändringen, hon bryr sig mer om hur hon ser ut, är gladare, vill gå ut och framför allt vill hon träffa Marcus. Killen som förstår henne, pepper henne och verkar vara helt fantastisk. Klara vet att han är lite äldre, 22 år säger han. Men hon är snart 15 så det är väll inte så farligt.

Vid första träffen kommer han till Klara. De ses på ett café och han berättar att han är 28 och inte 22 år. Men Klara tycker det är ok, han är fin och gullig ändå. Nästa gång betämmer de att hon ska resa till honom i Stockholm och det är då han visar vem han egentligen är.

Kanonbok, men jag blir så förbannad när jag läser sånt här. Hur kan man bara vara så elak, beräknande och kall som Marcus är i boken. Så snälla var försiktiga på nätet, som ni säkert vet finns det monster på riktigt!


ISBN 9789186391072

Inga kommentarer: