onsdag 7 mars 2012

EN GÅNG...

En gång (häftad)Jag älskade verkligen Margaret Wildes bok Jinx och blev därför väldigt lycklig när jag hittade En gång i bokhyllan. Där stod den lite ensam och bara väntade på att läsas och gissa om den var bra? Det var den, jätte-jättebra.

Gabe, Al och Bram är tre killar som fixar hemliga och smått legendariska fester. De brukar hålla till hos någon vars föräldrar är bortresta och utmaningen är att de aldrig ska märka att det varit någon fest.

Gabe är den av killarna som ser till att det kommer tjejer till festen. Han är riktigt snygg och har varit med massvis av tjejer. På skolans toaletter brukar varningar utfärdas för honom. Inte för att det hjälper, han kan få vem han vill.

Men på en av deras fester träffar han Helena. Hon är inte snygg som hans vanliga ragg, men hon har ett magiskt leende. Helena å andra sidan ser rakt igenom Gabes fasad, hon ser att under all yta finns det en kille som vill ha mer än bara ett one night stand. Gabe har längtat efter någon som verkligen vill lära känna honom, men han fegar ur och han lämnar Helena som alla andra tjejer.

Men så lätt går det inte för Helena är gravid efter deras natt tillsammans. Hon är en tuff tjej som bestämmer sig för att behålla barnet fast hennes föräldrar inte ställer upp och trots att Gabe inte svarar när hon ringer. Istället blir det nya människor som kommer in i hennes liv och hjälper henne, men Gabe kan hon inte glömma och han har inte glömt henne heller.

Oj, bra, så bra!

ISBN 9789185763092


 

Inga kommentarer: