måndag 19 mars 2012

Silverkyssen -en kyss med bett!

Annette Curtis Klause lärde jag känna genom boken Blod och Choklad. Den tyckte jag verkligen om. Så när jag fick Silverkyssen i min hand var det bara att börja läsa. Boken gavs ut på svenska redan 1991 och jag hoppas verkligen att den kommer i en nyutgåva snart. För utsidan på den svenska versionen ser ut som hej-kom-och-hjälp- mig och innehållet är ju så bra.

Det är en vampyrbok, men inte en twilight. Zoe är 16 år och ensam. Hennes mamma är döende i cancer och hennes pappa avskärmar sig allt mer. Han är mycket hos mamman och orkar liksom inte prata med Zoe. Lorrain, Zoes bästa vän, ska flytta till en annan stad, långt bort. De vet att de inte kommer att kunna hälsa på varandra särskilt ofta och Zoe sörjer sina förluster.Hon har svårt för att sova och en sömnlös natt går hon till parken där hon har ett favoritställe. Hon sätter sig på en parkbänk och då får hon se något/någon. En ung man kommer fram till henne ur skuggorna och hon blir rädd. Han är lockande och vacker, men skrämmande. Zoe drar så fort hon kan.

Den unge mannen heter Simon och är vampyr. När Zoe flyr från honom blir han förvånad, han brukar alltid kunna locka till sig kvinnor med sina ögon och röst. Zoe är annorlunda och Simon känner att - henne måste jag ha!

Samtidigt sker det en rad brutala mord, kroppar av kvinnor hittas med halsarna avskurna. Är det Simon eller?

Simon och Zoe berättar vartannat kapitel och det är bra. Dessutom tyckte jag det var grymt skönt att läsa en bok som inte ingår i en serie. Samma bok innehöll både början och slut, båda riktigt riktigt bra...för att inte tala om mitten!

ISBN 9789132133299

Inga kommentarer: