måndag 4 november 2019

Välj mig

Christina Lindström har skrivit ett gäng riktigt bra böcker som Jack, Hälsningar från havets botten och nu Välj mig.

Boken börjar första dagen efter sommarlovet när Silje och Mia ska gå till skolan för att börja nian. Mia pratar på som vanligt eftersom hon inte vet vad som har hänt än. Silje har inte orkat ellet kunnat berätta att hennes pappa är död och att de flesta i byn där de bor tror att han tagit sitt liv. För en stund vill Silje vara med en kompis som behandlar henne som vanligt. Mia har varit bortrest och har inte haft koll på vad som hänt hemma. 

Siljes pappa dog i början av sommaren och hon och hennes familj vet inte om det var en olycka eller om han tog sitt liv. De väntar fortfarande på svar från rättsmedicinska, men alla andra verkar tro att han begick självmord. För Siljes familj har sommaren varit hemsk och det är fortfarande hemskt. Mamman är ledsen och vill mest stänga in sig i sitt rum, likadant med Siljes storebror och Silje själv. Silje tycker att folk behandlar henne konstigt, ser på henne på ett nytt sätt och hon orkar inte riktigt med det. Det viskas om henne och om hennes familj, Silje tycker allt är hemskt.

När hennes bästis börjar hänga med två andra tjejer känner sig Silje bortvald. Men så träffar hon Alvin med världens finaste ögon. Fast Mia säger att hon ska akta sig för honom, att han inte är något att ha, men hon vill inte berätta varför.

Riktigt fin bok om sorg, saknad, kärlek och vänskap.

  

Inga kommentarer: